"Πόρτα" στους Ισραηλινούς από το Ισπανικό γκέϋ πράϊντ


Κλειστή βρίσκει την πόρτα της παρέλασης gay pride της Μαδρίτης η αποστολή από το Τελ Αβίβ, αφού οι διοργανωτές θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι οι αρχές της ισραηλινής πόλης δεν καταδίκασαν την πολύνεκρη επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά του «Στόλου της Ελευθερίας». Η παρέλαση στην ισπανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου.

Ο Antonio Poveda από την Ισπανική Ομοσπονδία Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Τρανσέξουαλ και Αμφισεξουαλικών εξηγεί: «Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν και ως ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μας φαίνεται βάρβαρο να τους επιτρέψουμε να συμμετάσχουν. Δεν υπερασπιζόμαστε μονάχα το χωραφάκι μας εδώ...».

Η απόφαση των Ισπανών διοργανωτών προκάλεσε την οργή της αντιπροσωπείας από το Τελ-Αβίβ, διατυπώνοντας την άποψη ότι οι ακτιβιστές στη Μαδρίτη έχουν μπλέξει τις προτεραιότητές τους, με το να συσχετίσουν τους 9 θανάτους στο «Στόλο» με την παρέλαση Υπερηφάνειας.

«Δεν θυμάμαι κάποιον να ζητά από τον Δήμο του Τελ-Αβίβ να υποστηρίξει ή να καταδικάσει αυτή την υπόθεση. Αυτή δεν είναι η δουλειά τους. Επίσης, δεν θυμάμαι καμία οργάνωση ομοφυλοφίλων της Μαδρίτης να καταδικάζει οποιαδήποτε από τις παλαιστινιακές τρομοκρατικές επιθέσεις σε καφετέριες ή λεωφορεία» λέει ο εκπρόσωπος της ισραηλινής πόλης Eytan Schwartz στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

«Δεν γνωρίζουν ότι οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές δεν θέλουν μόνο να αποτελειώσουν το Ισραήλ, αλλά επίσης πιστεύουν ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να «θεραπευθούν» ή να πεθάνουν; Είναι ντροπή που συντάσσονται με τους φιλοπαλαιστινιακές και φονταμενταλιστικές οργανώσεις οι οποίες δεν είναι ακριβώς ανεκτικές με την ομοφυλοφιλία», συμπληρώνει ο Eytan Schwartz.

«Γιατί αναμιγνύουν την πολιτική με την παρέλαση Υπερηφάνειας; Ήμασταν προσκεκλημένη ως απολιτική ένωση και δεν αποτελούμε εκπροσώπους της κυβέρνησης» λέει ο Mike Hamel, ένας από τους Ισραηλινούς προσκεκλημένους.

Ο Schwartz συμπληρώνει ότι το Τελ-Αβίβ είχε επίσης προσκαλέσει την Μαδρίτη να στείλει μια αντιπροσωπεία ομοφυλοφίλων στην πόλη. Μεταξύ άλλων, συνεχίζει, το Τελ-Αβίβ σχεδίαζε να κάνει μια ξενάγηση στη Γάζα προκειμένου να δουν μόνοι τους ένα μέρος «το οποίο ελέγχεται από τους φονταμενταλιστές της Χαμάς, οι οποίοι δεν σέβονται κανένα ανθρώπινο δικαίωμα και οι οποίοι πιστεύουν ότι οι ομοφυλόφιλοι θα έπρεπε να εκτελεστούν».

«Προσκαλέσαμε τους οργανωτές της παρέλασης Υπερηφάνειας της Μαδρίτης να λάβουν μέρος σε μια πορεία αυτή την Παρασκευή στο Τελ-Αβίβ, το μόνο μέρος στη Μέση Ανατολή όπου μπορείς να είσαι ομοφυλόφιλος δημοσίως. Θα είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με γκέι Άραβες που ταξιδεύουν μέχρι εδώ κρυφά επειδή θα τους δολοφονούσαν στην πατρίδα τους αν αποκαλυπτόταν η σεξουαλικότητά τους».

Πηγή: Guardian

...μπράβο για την απόφαση της ισπανικής γκέϋ κοινότητας.
απέκλεισαν μια αποστολή που είχε εκπροσώπηση πολιτικών φορέων του φασιστικού καθεστώτος...απλά τα πράγματα
τα Φεστιβάλ περηφάνειας ως φορείς συλλογικοτήτων, πρέπει να μπορούν να αποκλείουν εκπροσώπους καταπιεστικών καθεστώτων.
αν δεν το έκαναν, θα ήταν το λιγότερο ανακόλουθοι....
πως είναι δυνατόν αυτοί που αγωνίζονται για ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα να παρελαύνουν με καταπιεστές και φασίστες; θα έπεφταν γιαούρτια και δικαίως!!!
μπορεί στο μέλλον να χρειαστεί να αποκλειστούν οι εκπρόσωποι του Παλαιστινιακού
κράτους, αν αυτό το κράτος εξοντώνει τους ομοφυλόφιλους το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
δεν είμαστε με αυτούς ή με τους άλλους, είμαστε πάντα με αυτούς που ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter