ΣΗΜΕΡΑ: Διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβική βία στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 18:00


Η ΣΙΩΠΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ !

Διαμαρτυρία ενάντια στην ομοφοβική βία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου στις 18.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος. Η LGBTQ (Lesbian, Gay, Bi, Trans, Queer) κοινότητα καταγγέλλει πως τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σε τρία κεντρικά σημεία της Αθήνας, στο Σύνταγμα, το Ζάππειο και την Ομόνοια, άτομα της κοινότητας έχουν πέσει θύματα σωματικής και λεκτικής βίας.


«Όλα αυτά συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν με την καθημερινή πολιτική νομιμοποίηση της βίας και την απουσία της πολιτείας, παράγοντες που συντελούν τα μέγιστα στην καλλιέργεια της κοινωνικής ανοχής σε τέτοιου είδους φαινόμενα», τονίζουν.

«Σε αντιστάθμισμα όλων αυτών, αλλά και της περιρέουσας αδράνειας που χαρακτηρίζει πλέον την πόλη μας και τους κατοίκους της, οργανώσεις, συλλογικότητες και φορείς σχεδιάζουν μια σειρά δράσεων καταγγελίας των πρόσφατων περιστατικών βίας, με στόχο την ευαισθητοποιήση του κοινού, στο γενικότερο πλαίσιο κινητοποιήσεων για την καταπολέμηση της ομοφοβίας / τρανσφοβίας»
, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας,
το βράδυ της Παρασκευής θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στη πλατεία Κεραμεικού στις 21.00, ενώ το πρωί του Σαββάτου (15/9) στις 12.00 οι δράσεις θα συνεχιστούν με ένα freeze action σε κεντρικά σημεία της πόλης.

Η διαμαρτυρία είναι μια πρωτοβουλία
των OΛΚΕ, Colour Youth- Κοινότητα LGBTQ Νέων Αθήνας, Σύνθεση 10%, Ροζ Καφενείο, GayWorld.gr, ΣΥΔ- Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.


Κάλεσμα στην εκδήλωση πραγματοποιεί και η Κίνηση «Απελάστε τον Ρατσισμό».

«Οι πρόσφατες βίαιες επιθέσεις νεοναζί εναντίον ομοφυλόφιλων, κάποιες από αυτές με τη βούλα της Χρυσής Αυγής, φανερώνουν πως οι φασίστες δεν αποτελούν μια "έκφραση αγανάκτησης της κοινωνίας" απέναντι σε μετανάστες χωρίς χαρτιά ή παράτυπους μικροπωλητές με στόχο την "αποκατάσταση της νομιμότητας" όπως ισχυρίζονται. Επιτίθενται σε  κάθε άνθρωπο που ξεφεύγει από τη "φυλετική ορθοδοξία" που πρεσβεύουν, κάθε διαφωνούντα με τα άρια πρότυπά τους, κάθε "κατηγορία" που η ύπαρξή της αποτελεί γι' αυτούς παρεκτροπή από τα δικά τους ρατσιστικά και σεξιστικά στερεότυπα».

«Σήμερα είναι οι μετανάστες και οι ομοφυλόφιλοι, αύριο οι "φίλοι των μεταναστών" και οι ρομα, μεθαύριο οι τοξικοεξαρτημένοι, οι άστεγοι, οι άποροι, οι αριστεροί και οι απεργοί, οι γυναίκες που αρνούνται το ρόλο της "καλής ελληνίδας μητέρας και νοικοκυράς", οι καλλιτέχνες που υπηρετούν "αλλότριες αξίες". Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό... Συμπεριλαμβάνει τελικά όλη την κοινωνία που δεν ανέχεται την χούντα που επιχειρούν να επιβάλλουν, στρέφοντας την οργή μερίδας απελπισμένων ανθρώπων οπουδήποτε αλλού εκτός από τους πραγματικούς υπαίτιους της εξαθλίωσής μας: Τη μνημονιακή κυβέρνηση, τους τοκογλύφους και την τρόϊκα που απειλούν να συνθλίψουν τις ζωές όλων μας»
,
τονίζει η Κίνηση Απελάστε τον Ρατσισμό.

οι σχετικές ανακοινώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ http://www.antarsya.gr/
Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ http://www.left.gr/article.php?id=7269


ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter