Ελλάδα: «Δράσεις Σ.Υ.Δ. Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2012».


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα:  "Δράσεις Σ.Υ.Δ. Σεπτεμβρίου - Οκτωβρίου 2012"


Το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.), στα πλαίσια της διαφάνειας και της ενημέρωσης των μελών μας και της κοινότητας, δημοσιεύει τις δραστηριότητες του Σωματείου μας Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου 2012. Συγκεκριμένα:

Το τριήμερο 7-9 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε το 4ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Τρανς Δικαιωμάτων της Transgender Europe (TGEU) στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας με πάνω από 200 εκπροσώπους από 37 χώρες. Την Ελλάδα εκπροσώπησε μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών, Π.Τ.

Στα πλαίσια του 14ου Διεθνούς Φεστιβάλ LGBT Ταινιών στην Θεσσαλονίκη με αφορμή δύο ταινίες τρανς περιεχομένου (Gun Hill Road και Warriors) μίλησε η Πρόεδρος του ΣΥΔ, Μαρίνα Γαλανού, εκπροσωπώντας το Σωματείο αναφερόμενη σε θέματα της τρανς ατζέντας (μπορείτε να δείτε εδώ και εδώ).

Την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου, έγινε συνάντηση εκπροσώπων του Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Υ.Δ. (Μαρίνα Γαλανού, Εύα Κουμαριανού), με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή (υπεύθυνη τομέα ισότητας), για θέματα της τρανς ατζέντας με έμφαση στο θέμα της αναγνώρισης της ταυτότητας κοινωνικού φύλου και της νομοθέτησης για την αλλαγή των εγγράφων των διεμφυλικών ατόμων, ενώ συζητήθηκε η προοπτική κατάθεσης σχετικής ερώτησης στο Κοινοβούλιο. Κατά τη συνάντηση δόθηκε επίσης στην κυρία Σταμπουλή η επιστολή που μπορείτε να δείτε εδώ.

Παράλληλα, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κύριο Ρουπακιώτη επικεντρώνοντας σε θέματα δικαιοσύνης της τρανς ατζέντας (μπορείτε να την διαβάσετε εδώ). Σχετικές επιστολές επίσης έχουν σταλεί σε εκπροσώπους του τομέα δικαιοσύνης κοινοβουλευτικών κομμάτων (μπορείτε να διαβάσετε εδώ, εδώ και εδώ).

Tην 1η Οκτωβρίου εκπρόσωποι του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΥΔ συμμετείχαν σε συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ παρουσία ευρωβουλευτών, όπου αναλύθηκαν θέματα της τρανς ατζέντας και μίλησε η Μαρίνα Γαλανού (μπορείτε να διαβάσετε εδώ).

Επίσης το ΣΥΔ συμμετείχε στο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Κολωνού που έγινε στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου με περίπτερο καθώς και σε πάνελ ομιλητών (μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία της εκπροσώπου του ΣΥΔ εδώ), καθώς επίσης το ΣΥΔ συμμετείχε το τριήμερο 5-7 Οκτωβρίου στο Φεστιβάλ Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, καθώς και στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Οκτωβρίου στην σχετική ομάδα εργασίας για θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου.

Ακόμη το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο στην Λευκωσία της Κύπρου που διοργάνωσε η accept – ΛΟΑΤ Κύπρου και ο σύλλογος Queer Cyprus το διήμερο 13-14 Οκτωβρίου με τίτλο: «Προς την Συμπερίληψη: Υγεία, Παιδεία και η ΛΟΑΤ κοινότητα». Το ΣΥΔ εκπροσώπησε η Μαρίνα Γαλανού όπου αρχικά έκανε παρουσίαση της κατάστασης της Ελλάδας καθώς και της δραστηριότητας του ΣΥΔ (μπορείτε να δείτε εδώ), ενώ ακολούθησε ομιλία της με τίτλο: «Ταυτότητα φύλου, διεμφυλικότητα και θέματα υγείας» (μπορείτε να διαβάσετε την ομιλία εδώ).

Επίσης πραγματοποιήθηκε συνάντηση των lbgt και άλλων οργανώσεων, συλλογικοτήτων και ομάδων στις 19 Οκτωβρίου στα γραφεία του ΣΥΔ, με σκοπό την συμμετοχή των οργανώσεων στην Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Διεμφυλικών και σχετικής διημερίδας που θα γίνει στην Τρίτη 20 και Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην αίθουσα «Αντώνης Τρίτσης». Την πρώτη ημέρα 20 Νοεμβρίου θα γίνουν ομιλίες εκ μέρους των οργανώσεων και προβολή ταινίας, ενώ την επόμενη, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου θα γίνουν ομιλίες πανεπιστημιακών, νομικών, εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων και δημοσιογράφων, ενώ θα ακολουθήσει πορεία μνήμης προς το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα ακολουθήσει σχετικό Δελτίο Τύπου τις επόμενες ημέρες με το πλήρες πρόγραμμα.

Παράλληλα, το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών συνέλεξε όλες τις απαραίτητες μαρτυρίες τρανς ατόμων για την κατάθεση μήνυσης και αγωγής κατά παντός υπευθύνου για την υπόθεση των μαζικών αναίτιων προσαγωγών τρανς ατόμων που συνοδεύονταν από υποχρεωτικές εξετάσεις hiv (τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση).

Ακόμη το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών προγραμματίζει τους επόμενους μήνες την ηλεκτρονική και έντυπη -μεταφρασμένη στα ελληνικά από μέλη μας- έκδοση σε βιβλίο της πρόσφατης εξαιρετικής έκδοσης της Transgender Europe με τίτλο: «Human Rights and Gender Identity. Best Practice Catalogue» (Ανθρώπινα Δικαιώματα και Ταυτότητα Φύλου. Κατάλογος Καλών Πρακτικών), εμπλουτισμένη με περιλήψεις των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) σε τρανς υποθέσεις, καθώς και σχετικό επίμετρο της νομικού και Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα – «Πλειάδες», Ηλέκτρας – Λήδας Κούτρα.

Τέλος συνεχίζεται το πρόγραμμα υποστήριξης για άπορα τρανς άτομα καθώς και της παροχής ψυχολογικής υποστήριξης κάθε Δευτέρα από ψυχολόγο στα γραφεία μας, Ζαν Μωρέας 17, Κουκάκι, Αθήνα. Ωφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στην ψυχολόγο, όσο και σε όλους τους εθελοντές και εθελόντριες που στηρίζουν την προσπάθειά μας.

Για όποιον / όποια θα ήθελε να προσφέρει συνεισφέροντας στη βοήθεια σε άπορα τρανς άτομα, μπορεί να το κάνει στα νέα γραφεία του ΣΥΔ που βρίσκονται Ζαν Μωρεάς 17 στο Κουκάκι (σχεδόν απέναντι από τις Κούκλες). Οι ώρες που βρισκόμαστε εκεί είναι 17:00-19:00, Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη. Η όποια συνεισφορά σε τρόφιμα μακράς διαρκείας (Όσπρια, ζυμαρικά, ρύζι, κονσέρβες, λάδι, ζάχαρη, κλπ) θα μπορούσε να είναι ανεκτίμητη.

Email: transgender.support.association@gmail.com

Τηλ.: 69 38982832 (17:00-19:00)

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΜΦΥΛΙΚΏΝ (Σ.Υ.Δ.)
Ζαν Μωρεάς 17, Κουκάκι, Αθήνα, ΤΚ 11741

Επικοινωνία:transgender.support.association@gmail.com

* μέλος της Transgender Europe (TGEU)
http://www.tgeu.org


Transsexual News


ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter