To βίντεο των παιδιών της ΑΜΥΜΩΝΗΣ, του κέντρου που θα κλείσει στα πλαίσια της αναλγησίας και της τυπολατρίας ενός σάπιου συστήματος

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ & ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΡΑΣΗΣ & ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ "Η ΑΜΥΜΩΝΗ" – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Το δελτίο τύπου αφορά στο σύλλογο, "ΙΡΙΔΑ" ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ।

Ακολουθεί η ανακοίνωση τύπου του Συλλόγου ΙΡΙΔΑ


Αγαπητοί φίλοι,

Σας στέλνουμε την ηλεκτρονική διεύθυνση ενός βίντεο που ετοίμασε κάποιος γονιός ενός τυφλού πολυανάπηρου παιδιού που ζει κάπου στην Αθήνα.

Το βίντεο δείχνει στιγμιότυπα από τα καθημερινά προγράμματα που υλοποιούνται στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας "ΙΡΙΔΑ" που λειτουργεί ο Σύλλογος Γονέων Ατόμων με Τύφλωση και Πρόσθετες Αναπηρίες "Η ΑΜΥΜΩΝΗ"।

Το Κέντρο λειτουργεί μέχρι σήμερα Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 και από αύριο κλείνει γιατί το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης δεν τηρεί τις προγραμματικές συμβάσεις που είχε υπογράψει και σταματάει τη χρηματοδότηση του 35% (ΜΟΝΟ) των εξόδων του Κέντρου.

Ένα τέτοιο Κέντρο που θα έπρεπε να είναι αποκλειστική μέριμνα του Υπουργείου, το οργανώνουν, το λειτουργούν και το στηρίζουν οι γονείς των τυφλών πολυανάπηρων παιδιών।। Και μάλιστα κάθε χρόνο το εμπλουτίζουν με νέα προγράμματα, προσπαθώντας
ταυτόχρονα να κρατούν ψηλά το επίπεδο προσφερομένων υπηρεσιών।


Εμείς οι γονείς τυφλών πολυανάπηρων παιδιών της Θεσσαλονίκης έχουμε γνωρίσει τις αγωνίες, τους αγώνες και τους στόχους των γονέων της Αθήνας και γι’ αυτό ιδρύσαμε την "ΑΜΥΜΩΝΗ" – ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ έχοντας ως αρχικό στόχο να λειτουργήσουμε κι εμείς τα προγράμματα που δουλεύονται στην Αθήνα।

Ένα τέτοιο Κέντρο θέλουμε να λειτουργήσει για τα παιδιά μας και στη Θεσσαλονίκη.

Ένα τέτοιο Κέντρο οφείλει να λειτουργήσει το Υπουργείο για τα παιδιά μας.

Αν δεν μπορεί να το κάνει, ας βγάλει τον χαρακτηρισμό "Κοινωνικής Αλληλεγγύης" από την ονομασία του । Ή τουλάχιστον, ας αφήσει εμάς τους γονείς να το λειτουργήσουμε και να μας στηρίζει οικονομικά। Ας στέλνει τακτικά ειδικούς να ελέγχουν τη σωστή λειτουργία και οικονομική διαχείρισή του, αλλά και επιστημονικούς συμβούλους που θα προτείνουν τη διόρθωση, την εξέλιξη και την προώθηση των προγραμμάτων του।

Αλήθεια, πότε ήταν η τελευταία φορά που πήγε κάποιος εκπρόσωπος του Υπουργείου στο Κέντρο «ΙΡΙΔΑ» για να δει τουλάχιστον τι δουλειά γίνεται εκεί; Ή για να ελέγξει πώς αξιοποιείται η χρηματοδότηση που του δίνει।

Παρακαλούμε, δείτε το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=EXc9alJP5Ic



Θέλουμε να πιστεύουμε ότι οι υπεύθυνοι του Υπουργείου θα καταλάβουν το λάθος τους και θα επανορθώσουν.

Θέλουμε ακόμη να έχουμε εμπιστοσύνη στους κρατικούς λειτουργούς.

Ελπίζουμε να μη διαψευσθούμε.

Δεν έχουμε ζητήσει μέχρι τώρα να προωθήσετε κάποιο μήνυμα। Πιστεύουμε, όμως, πως αυτό αξίζει να το στείλετε σε όσους γνωστούς έχετε.

Θέλουμε να φτάσει μέχρι τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, την Υφυπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης και όσους πιστεύετε ότι μπορούν να βοηθήσουν।

Ευχαριστούμε.

Από το Δ।Σ। του Συλλόγου "Η ΑΜΥΜΩΝΗ" – ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

...πόση ξεφτίλα, πόση αναλγησία μπορεί να αντέξει ακόμα ετούτη η δόλια η χώρα...τη στιγμή που ακούμε για μίζες εκατομμυρίων ευρώ - για επίορκους κρατικούς λειτουργούς που πλουτίζουν σε βάρος του ελληνικού λαού, το υπουργείο που απέκτησε καινούριο ονοματάκι κλείνει το "κέντρο ημερήσιας φροντίδας παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες"...δε βρίσκω λόγια να εκφράσουν την αηδία και τη ντροπή που νιώθω!!!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ...


ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter