Απελάστε το ρατσισμό...!

Στη 17η μέρα της απεργίας πείνας τους βρίσκονται σήμερα οι 300 μετανάστες εργάτες στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Ζητούν νομιμοποίηση για τους μετανάστες εργάτες που ζουν και δουλεύουν σ’αυτή τη χώρα και είναι χωρίς χαρτιά . Δεν είναι «λαθρομετανάστες» αλλά μετανάστες χωρίς χαρτιά. Ζητούν το αυτονόητο: να μην είναι σκλάβοι εργάτες χωρίς δικαιώματα και να μην ζουν σαν κυνηγημένα ζώα.

Σε συνέντευξη τύπου που έδωσαν χθες Τρίτη, οι απεργοί πείνας τόνισαν πως παραμένουν στο μέγαρο Υπατία και θα συνεχίσουν την κινητοποίησή τους. Υπογράμμισαν ότι δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να ακούσουν για μετεγκατάσταση.
Ζητούν από την κυβέρνηση να έρθει σε επαφή μαζί τους και με κανέναν άλλον εκπρόσωπο ή διαμεσολαβητή και να σκύψουν στο πρόβλημά τους.
Επανέλαβαν ότι θα φύγουν από το κτίριο όπου στεγάζονται «ή νικητές ή πεθαμένοι».

Από σήμερα το πρωί ανακοίνωσαν ότι κόβουν και το τσάι. Την προηγούμενη εβδομάδα έκοψαν και το χυμό, συνεπώς συνεχίζουν πλέον την κινητοποίησή τους μόνο με ζάχαρη και νερό.


Εν τω μεταξύ, να λύσουν την απεργία τους και «να πάνε στα σπίτια τους» κάλεσε τους μετανάστες απεργούς πείνας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, μιλώντας στην επιτροπή της Βουλής για το μεταναστευτικό, προσθέτοντας πως «το αίτημα της μαζικής, γενικής νομιμοποίησης, δεν υφίσταται, δεν ακούγεται και δεν επιτρέπεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση». Ο υπουργός προχώρησε ακόμα παραπέρα, χαρακτηρίζοντας για ακόμα μία φορά το μεταναστευτικό «βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας».

Μας λένε:
«Κάνετε τζάμπα φιλανθρωπία, γιατί δεν τους παίρνετε σπίτια σας...;» .
Τους απαντούμε:
«Αν παίρναμε κάποιους σπίτια μας σίγουρα θα θέλαμε να ήταν τα γυναικόπαιδα που πνίγηκαν ανοικτά της Κέρκυρας και κάθε μετανάστη».
Αλλά με τίποτα δεν θα περνούσαν από τις πόρτες των σπιτιών μας οι μαφίες του χρηματιστηρίου και των τραπεζών, οι βαρόνοι των καναλιών, οι πολιτικοί υπηρέτες της ολιγαρχίας, οι «εκπρόσωποι του θεού» επί της γης.

Μας λένε:
«Πάλι θα πληρώσει ο ελληνικός λαός και οι φορολογούμενοι...» .
Τους απαντούμε:
«Ο λαός πληρώνει τους πλουσίους που δεν πληρώνουν φόρους και μας κοροϊδεύουν όλους. Πληρώνει αυτούς που αυξάνουν συνέχεια τα κέρδη τους ενώ η όλη κοινωνία βουλιάζει στη φτώχεια και την ανεργία.
Και φυσικά δεν πληρώνει τους 300 απεργούς πείνας.

Μας λένε:
«Το άσυλο είναι μια ξεπερασμένη ιδέα που βοηθάει τους εξτρεμιστές...».
Τους απαντούμε:
«Καταλαβαίνουμε το μίσος όλων των αντιδραστικών για το άσυλο. Είναι κατάκτηση των δημοκρατικών αγώνων ενάντια στη χούντα και ανήκει σ’ όλους όσους αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή ενάντια στον πλούτο και την εξουσία.
Το άσυλο είναι τόσο καθαρό όσο βρώμικη είναι η ασυλία των βουλευτών για τα σκάνδαλα, όσο χυδαία είναι η ασυλία των κερδοσκόπων, όσο προκλητική είναι η βαναυσότητα της αστυνομίας.
Γι’ αυτό το υπερασπίζουμε.

Μας λένε:
«Δεν χωράμε άλλους...».
Τους απαντάμε :
«Σ’αυτό το κομμάτι της γης και σε κάθε γωνιά του πλανήτη χωρούν όλοι οι άνθρωποι που δουλεύουν και ζουν από τον ιδρώτα του προσώπου τους αλλά κανένα παράσιτο όπως όλοι αυτοί που μας κάνουν κηρύγματα για την φτώχεια και ζουν ρουφώντας το αίμα των άλλων.


Η νομιμοποίηση των μεταναστών εργατών χωρίς χαρτιά δεν ωφελεί μόνο τους ίδιους. Αλλά κάθε εργαζόμενο που πλήττεται από την επίθεση της κυβέρνησης του Μνημονίου και της τρόϊκας.
Θα μειώσει την πίεση πάνω στο μεροκάματο κάθε έλληνα εργαζόμενου σε παρεμφερείς δουλειές με τους μετανάστες.
Θα αυξήσει τα έσοδα των ασφαλιστικών και των δημόσιων ταμείων.
Θα ισχυροποιήσει τα συνδικάτα.
Θα χτυπήσει τα παράνομα κυκλώματα εκμετάλλευσης μεταναστών χωρίς χαρτιά.
Θα δώσει ελευθερία μετακίνησης σε όποιον άνεργο μετανάστη θέλει να διεκδικήσει μια θέση εργασίας σε κάποια άλλη χώρα. Θα απονομιμοποιήσει την καταστολή στο όνομα του ελέγχου της «παράνομης μετανάστευσης».

Όλοι μαζί, εμείς οι απλοί άνθρωποι, οι «απ’ τα κάτω» ακολουθώντας το παράδειγμα των φοιτητών της Νομικής και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στους μετανάστες απεργούς πείνας.


Η νίκη τους θα είναι και δική μας νίκη.!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΩΝ 300 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ.!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/2, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
.!


ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter