Ημέρα Δράσης για την Αλληλεγγύη στους 300 Απεργούς Πείνας Μετανάστες...!

Όλοι και όλες σήμερα στις πορείες αλληλεγγυης προς τους μετανάστες απεργούς πείνας που διοργανώνονται στην Αθηνα στο Μουσείο στις 6 μ.μ., στη Θεσσαλονικη στο άγαλμα Βενιζέλου στις 6 μ.μ., στην Πάτρα στην πλατεία Αγ.Γεωργιου Α' στις 6.30 μ.μ., στα Γιάννενα στη Νομαρχία στις 6.00 μ.μ., στην Καβαλα στην πλατεία Ομονοίας στις 6 μ.μ.

Σήμερα 18η ημέρα απεργίας πείνας είναι πανελλαδική και πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης για την αλληλεγγύη στους 300 απεργούς πείνας μετανάστες.
Πορείες, συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις αλληλεγγύης θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χίο, Γιαννενα, Λάρισα, Μυτιλήνη, Κρήτη, Βέροια, Καβάλα και αλλού, καθώς και σε δεκάδες ευρωπαϊκές πόλεις.


Έπειτα από την μαζική συμμετοχή στην συναυλία αλληλεγγύης την Τετάρτη, το πλατύ κίνημα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας δυναμώνει, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβερνητική αδιαλλαξία, τους λεονταρισμούς και τις απειλές των υπουργών εσωτερικών και «προστασίας του πολίτη». Στο χώρο της απεργίας πείνας, χιλιάδες αλληλέγγυοι ανθρώποι διαφορετικών ηλικιών και προελεύσεων προσφέρουν από το υστέρημά τους και εκφράζουν έμπρακτα τη συμπαράστασή στο σκληρό αγώνα των μεταναστών.
Μηνύματα αλληλεγγύης έρχονται από όλον το κόσμο, από την συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα μέχρι το φιλόσοφο Αλαίν Μπαντιού, από την Αργεντινή, τη Νέα Υόρκη και την Τουρκία, από τους Ζαπατίστας μέχρι τους κατοίκους της Κερατέας. Δεκάδες σωματεία εργαζομένων και τοπικοί φορείς στηρίζουν με αποφάσεις τους τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών για νομιμοποίηση και ίσα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. 2080 άνδρες και γυναίκες δίνουν απάντηση στο σχέδιο εκφοβισμού και ποινικοποίησης της αλληλεγγύης δηλώνοντας συνυπεύθυνοι για το αδίκημα της «διακίνησης μεταναστών», για το οποίο κλήθηκαν ως ύποπτοι 6 μέλη της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης.


Τις ερχόμενες ημέρες η απεργία πείνας μπαίνει στην πιο κρίσιμή της φάση, με τους απεργούς ήδη να έχουν μεγάλη απώλεια βάρους και να εκδηλώνουν λιποθυμικά επεισόδια.
Συνεχίζουν αποφασισμένοι για τη νίκή και θα παλέψουμε μαζί τους.

Οι 300 μετανάστες δεν είναι μόνοι..
Η αλληλεγγύη μας ενώνει.!



Οι μετανάστες έχουν μόνο το κορμί τους και την αλληλεγγύη. Κι όταν κάποιος αποφασίζει να διαθέσει το κορμί του, η αλληλεγγύη γίνεται καθήκον.

Δεν είναι ούτε μονομέρεια, ούτε αυτισμός.

Οι πολιτικές συλλογικότητες, οι κοινωνικές οντότητες, οι άνθρωποι, που βρίσκονται δίπλα στον αγώνα των μεταναστών δεν έχουν ούτε μία απουσία από τις μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές διεκδικήσεις.
Δεν τσιγκουνεύτηκαν ποτέ την αλληλεγγύη.


ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter