Γιατί ειδικά σήμερα δεν θα σβήσω τα φώτα.!

Δεν πιστεύω να κάνετε καμιά μαλακία και να σβήσετε τα φώτα σας δήθεν για να σώσετε τη γη.. Εκτός και αν επιμένετε να κάνετε το καθήκον σας απέναντι στα κέντρα εξουσίας αυτού του πλανήτη που σας καλούν να συμμετέχετε στην καμπάνια τους ώστε να αναλάβετε και εσείς τις ευθύνες τους ή τουλάχιστον να τις μοιραστείτε μαζί τους.. Γιατί πραγματικά, αν δεν ζείτε ακόμα σε σπηλιές και καταναλώνετε ενέργεια για να κινείστε, να ζεσταίνεστε, να μαγειρεύετε, να πλένεστε, να βλέπετε, να ζείτε, να αναπνέετε, τότε ναι! Είστε υπεύθυνοι ή τουλάχιστον συνυπεύθυνοι για την καταστροφή της γης μας.. Είστε τόσο ελεεινοί και «κοπρίτες» που όχι μόνο «τα φάγατε μαζί» αλλά και τα καταστρέψατε μαζί! Τι μας λένε λοιπόν τα διεθνή κέντρα εξουσίας που διοργανώνουν αυτή τη καμπάνια; Δηλαδή οι διαβόητες MKO (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) που λυμαίνονται τις κρατικές επιδοτήσεις, υπουργεία, (ναι και υπουργεία μαζί) μεγάλες επιχειρήσεις, πολυεθνικές εταιρείες κλπ..κλπ..; Τι μας λένε; Ότι το πρόβλημα του πλανήτη δεν είναι ο τρόπος που παράγεται η ενέργεια αλλά ο τρόπος που καταναλώνεται! Ότι δεν φταίνε αυτοί που παράγουν και πουλάνε την καταστροφική για το περιβάλλον ενέργεια, ότι δεν φταίνε αυτοί που εγκαθιστούν ακόμα και πυρηνικά εργοστάσια, αλλά φταίνε αυτοί που καταναλώνουν την ενέργεια! Δηλαδή φταίνε αυτοί που καταναλώνουν το δηλητήριο και όχι αυτοί που το παράγουν και γιαυτό πρέπει να τους αφήσουμε ελεύθερους να παράγουν την ενέργεια τους αλλά εμείς οφείλουμε να μειώσουμε την κατανάλωση της γιατί διαφορετικά είμαστε τουλάχιστον συνυπεύθυνοι!

Κλείσε λοιπόν φίλε και φίλη μου τα φώτα σου ώστε να διαμαρτυρηθείς εντόνως στον εαυτόν σου γιατί το εργοστάσιο σου ρυπαίνει το περιβάλλον.. Γιατί το πυρηνικό σου εργοστάσιο σπέρνει τον όλεθρο.. Άσε που γέμισες και τον Ασωπό με τα σκατά σου.. Άσε που παράγεις και πουλάς πετρέλαια ενώ είναι βέβαιο ότι θα μπορούσες να παράξεις άλλες εναλλακτικές μορφές πιο φιλικές στο περιβάλλον.. Είσαι δε, τόσο ανεύθυνος πολίτης και «κοπρίτης» που κινείσαι ακόμα με βενζίνη και δεν βάζεις στο αυτοκίνητο σου ένα πανί για να κινείσαι με τον αέρα.. Άσε που ανάβεις το κλιματιστικό σου όταν σκας από τη ζέστη.. Άσε που πίνεις ένα ολόκληρο ποτήρι νερό όταν διψάς και δε σου φτάνει μισό ποτηράκι.. Άσε δε, τη γαϊδουριά που αναπνέεις με έναν τρόπο άκρως ασύμφορο και αντιοικονομικό.. Πιο χαλαρά και πιο ευγενικά ρε μαλάκα.. Τον αέρα που βρίσκουμε μπροστά μας δεν τον χλαπακιάζουμε σα ζώα! Αν έχεις οικολογική συνείδηση να αναπνέεις κάθε ένα λεπτό και να αφήνεις και λίγο αεράκι και για τους άλλους..

Μην σβήνετε τα φώτα σας λοιπόν!! Κρατείστε τα ανοιχτά! Είμαστε που είμαστε βυθισμένοι στα σκοτάδια της προπαγάνδας και της παθητικότητας.. Η γη θέλει φως και όχι σκοτάδι.. Αλλά αν τελικά θέλουμε να σβήσουμε τα φώτα μας, τότε μόνο ένα λόγο έχουμε για να το κάνουμε. Για να ζήσουμε λίγες στιγμές αγνού και άδολου σεξ χωρίς κοινωνικές και ιδεολογικές προσμίξεις, για να ζήσουμε αυτό δηλαδή που αποτελεί τη μόνη βαθειά οικολογική πράξη του σύγχρονου ανθρώπου.. Μόνο αν ακούσω εκείνη την ώρα μαζικά βογγητά ικανοποίησης να αναδύονται απ τα παράθυρα στον μολυσμένο αέρα της πόλης, μόνο τότε θα πιστέψω ότι πράγματι πρόκειται για την αληθινή ώρα της γης και ότι υπάρχει ελπίδα να σωθεί αυτός ο πλανήτης..
πηγή: http://sofistis.wordpress.com/2011/03/24/24-03-11/

...το παραπάνω κείμενο δεν είναι δικό μου...συμφωνώ όμως μέχρι κεραίας με τα γραφόμενα.!

δεν συμμετέχω στην "Ωρα της Γης" όχι γιατί δε νοιάζομαι για τον πλανήτη αλλά γιατί θεωρώ πως τέτοια πανηγυράκια είναι μόνο για εντυπώσεις και τίποτα παραπάνω.!

σαφώς και όλοι πρέπει να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη σωτηρία του πλανήτη...αλλά πείτε μου ειλικρινά, πιστεύετε πως αν σήμερα κλείσετε τα φώτα για 1 ώρα θα γίνει τίποτα;
μήπως τα φουγάρα της ΔΕΗ δεν θα συνεχίσουν να μολύνουν τη φύση και να μας "κερνάνε" καρκίνο;

φυσικά και θα συνεχίσουν...είναι πιο οικονομικό βλέπετε να μας δηλητηριάζουν καθημερινά απ' το να πάρουν μέτρα για να μειώσουν τη ρύπανση και κατ' επέκταση να προστατέψουν το περιβάλλον και τις ζωές μας.


αν, αγαπάτε και αν νοιάζεστε για τον πλανήτη, ένας είναι ο δρόμος κι αυτός δεν οδηγεί στο σπίτι σας και στο ραχάτι του καναπέ σας.!!!

ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ.!!!

...στο κείμενο, αναφέρθηκε και ο Ασωπός ποταμός...πριν λίγες μέρες δυο φιλαράκια έκαναν μια καταπληκτική δουλειά την οποία "ανέβασαν" στο youtube...δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε πολλά.!

http://www.youtube.com/watch?v=EE-HsBeLOlQ


ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΛΙΤΕΙΑΣ...


ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter