...η ψυχή μου ΚΛΑΙΕΙ

Ησύχασε καλό μου... πάει... πέρασε...

...από χθές τρεις εικόνες με στοιχειώνουν. διάβασα μια είδηση στο "φατσοβιβλίο" που με συγκλόνισε. διάβαζα κι έκλαιγα. τα δάκρυα, έγιναν ποτάμι...ΟΡΓΗΣ και ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗΣ. αναρωτιώμουν: είναι ποτέ δυνατόν, ανθρώπινη μήτρα να γέννησε τέτοια ΤΕΡΑΤΑ; ποιοί ΓΟΝΕΙΣ μεγαλώνουν τέτοια...παιδιά;;;;; και τί παιδιά, θα μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά;;; πώς κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια; είναι δυνατόν εφιάλτες να μη στοιχειώνουν τα όνειρά τους; σ' όλα αυτά, απαντήσεις δεν έχω και ξέρω πως δεν πρόκειται και να πάρω. όλα αυτά τα θραδύδειλα ανθρωπάρια σέρνονται και φροντίζουν να χύνουν το δηλητήριό τους νύχτα...τότε που δεν τους βλέπει κανείς. ξέρω όμως πως μου βγάζουν συναισθήματα που δεν θέλω να έχω.

ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΛΕ ΜΟΥ !!! (ΜΙΑ "ΔΙΑΣΩΣΗ" ΧΩΡΙΣ ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ)
Καλό Ταξίδι μάτια μου πονεμένα...

Οταν δέχτηκα το τηλεφώνημα της κ।Βάσως από το καταφύγιο αδέσποτων, δεν ήμουν έτοιμη να αντιμετωπίσω τον θάνατο... Και όμως...δεν είχα επιλογή... Μου είπε λοιπόν, οτι εξω από το καταφύγιο 2 μέρες πριν τριγυρνούσε ενα σκυλάκι κανελι γκριφόν σκελετωμένο με το στόμα του να "χάσκει" ανοικτό (σπασμένο σαγόνι?) χωρίς να μπορεί να το κλείσει. Δεν πλησιαζοτανε॥εφευγε οταν το πλησίαζε... Του είχε βάλει νερό αλλά εβρισκε το νερό και τον κουβά μέσα στα αίματα... Χτές λοιπόν το σκυλάκι πήγε και "επεσε" κατω (να πεθάνει) έξω απο το καταφύγιο...Μου τηλεφώνησε αναστατωμένη αν μπορούσαν να το βοηθήσω... Φυσικά και πήγα, μαζί με τον γιο μου για να με βοηθήσει... Αντικρύσαμε ενα πλάσμα αδύναμο σκελετωμένο και το κάτω του σαγόνι πεσμένο ανοικτό σμπαράλια. Με το ζόρι έκανε προσπάθεια να φύγει, αλλά τελικά μας άφησε να το τυλιξουμε σε κουβέρτα και να το πάμε στο Αττικό Νοσοκομείο. Εκεί ο γιατρός διαπίστωσε οχι μόνο το σπάσιμο της κάτω γναθου αλλά και το μεγαλύτερο από τα κόκκαλα που εξείχαν είχε τρυπήσει κάθετα οισοφάγο και ουρανίσκο... Μας είπε ότι ο πόνος του ειναι φρικτός και πρέπει να έγινε ή απο κλωτσιά ή από ρόπαλο με πολύ μεγάλη δύναμη πριν από πολλές μέρες και έτσι επειδή δεν μπορούσε να φάει παρά μόνο βουτούσε όλο το κεφάλι του στο νερό για να πιεί έστω και λίγο , είχε μείνει πετσί και κόκκαλο, είχε χάσει δυνάμεις και για αυτό και έπεσε να πεθάνει ... Η πληγή είχε σαπίσει, είχε χάσει πολύ αιμα και η ζημιά ήταν ανεπανόρθωτη. Η μόνη πράξη καλοσύνης ήταν η ευθανασία.. Εσπασε η ψυχή μου..... αλλά την πήρα.. Δεν πονάει πια... Το 5χρονο δύστυχο αυτό πλάσμα, ισως αν το είχαμε μέρες πριν, αμέσως μετά τον βασανισμό του, ίσως να το είχαμε σώσει... αλλά τώρα ήταν πολύ αργά... Το κοιμήσαμε χαιδεύοντας τον έστω σαν μια ύστατη συγνώμη για το ανθρωπινο είδος που τόσο πολύ κακό του έκανε... Μια συγνώμη ....μικρή και αδύναμη μπροστά στο μεγάλο πόνο που του προκάλεσε το είδος μας....

Βοηθήστε τα ζωάκια που υποφέρουν.... Σωστε τα πριν πάθουν κατι κακό.. Προστατεύστε τα... Και αν χρειαστεί και δεν γίνεται τίποτα αλλο .. ανακουφίστε τον πόνο τους.... μην τα αφήνετε να σαπίζουν στους δρόμους μέχρι να βγει η τελευτάια τους πνοή...

η απίστευτη ζημιά που τους έκαναν...

http://www.facebook.com/?ref=home#!/note.php?note_id=435121358935&ref=notif&notif_t=लिखे

****ένα από τα πολλά σχόλια: EYXOMAI ME TON ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΓΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΥΠΑΙΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΕΥΘΑΝΑΣΙΑΣ!!!!

...ντρέπομαι που το λέω, άλλα είναι τα συναισθήματα που περιγράφω παραπάνω και που δεν θέλω να έχω!!!

ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ, ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΛΙΑΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΕΙ
...ΑΣ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΨΥΧΗ ΝΑ ΒΙΩΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΝΟ!!!!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕΤΑΔΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ...ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΤΟΥ!!!
ΟΣΟ ΤΑ ΚΤΗΝΗ ΜΕΝΟΥΝ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ, ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΘΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ!!!


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

G I A T I?????????????????????????????????
GIATI??????????????????????GIATI?????????????

crimes είπε...

...μακάρι να είχα απάντηση.
όχι πως η οργή και η οδύνη θα λιγόστευαν, ίδια θα ήταν τα συναισθήματα που από χθες βιώνω.
είναι αδιανότητο να κυκλοφορούν ανάμεσά μας τέτοιοι ΚΤΗΝΑΝΘΡΩΠΟΙ!!!
διάβαζα ένα άρθρο το οποίο έλεγε τα εξής: -Κακοποίηση ζώων: ένα βήμα πριν την κακοποίηση ανθρώπων.

***το ψυχολογικό προφίλ κάποιου που βασανίζει ζώα είναι το ίδιο με κάποιου που χτυπάει τη γυναίκα του ή κλειδώνει τα παιδιά του στο υπόγειο. Μάλιστα, η κακομεταχείριση ζώων θεωρείται ένα κύριο πρώιμο χαρακτηριστικό της προσωπικότητας ατόμων που αργότερα γίνονται δολοφόνοι.

όλο το άρθρο, εδώ: http://psychologein.sciblogs.net/2010/08/31/animal-cruelty/

Ανώνυμος είπε...

crimes, με κάλυψες με το τελευταίο, να προσθέσω μόνο, ότι είναι και η βίαιη συμπεριφορά κάποιου έναντι στα ζώα ενδεικτική της κακοποίησης που έχει υποστεί αυτός ο ίδιος που προβαίνει σε τέτοιες ειδεχθείς πράξεις, και βέβαια δεν αρκείται μόνο στα ζώα, μπορεί ακόμα να είναι the school bully ή κάτι παρόμοιο.

Sorry, δεν μπόρεσα να διαβάσω το άρθρο ...

crimes είπε...

...από χθες που διάβασα την είδηση, κλαίω.
νιώθω την ψυχή μου να έχει γίνει χίλια κομμάτια.
δυστυχώς, η κτηνωδία δεν έχει τέλος.
τέτοια φαινόμενα, βρίσκουν καθημερινά μιμητές.
κάθε μέρα ζώα υποφέρουν επειδή έτσι αποφάσισε κάποιος διεστραμμένος (αν)εγκέφαλος.
το νομικό πλαίσιο που καλύπτει κακοποιήσεις ζώων είναι δυστυχώς ελλειπέστατο και αναχρονιστικό.
οι ποινές είναι χάδια, μπροστά στην κτηνωδία...κάποιες φορές απλά ένα άγγιγμα του φτερού!!!!

Kakos Lykos είπε...

μιλάμε, έχω φρικάρει!



χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω crimes
eliven

Δημοσίευση σχολίου



ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter