Καλό Πάσχα.!Θεριά οι ανθρώποι δεν μπορούν
το φως να το σηκώσουν
δεν είναι η αλήθεια πιο χρυσή
απ' την αλήθεια της σιωπής
χίλιες φορές να γεννηθείς
τόσες, τόσες θα σε σταυρώσουν...


...δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε φορά που ακούω το συγκεκριμένο τραγούδι ένας κόμπος ανεβαίνει στο λαιμό.

η σχέση μου με την εκκλησία εδώ και πολλά χρόνια περιορίζεται στο τυπικό του θέματος...όλη αυτή η χλιδή, η εξουσία και η ανάμειξη των παπάδων σε θέματα που δεν άπτονται των αρμοδιοτήτων τους, μάλλον αποστροφή μου προκαλεί.

είναι στιγμές, που βλέποντας και ακούγοντας τη ζωή και τα κηρύγματά τους αναρωτιέμαι ειλικρινά, αν, έχουν μπει στον κόπο να διαβάσουν και κυρίως να μελετήσουν το Ευαγγέλιο...όχι, ως "όργανο" της δουλειάς τους αλλά να εμβαθύνουν στα νοήματα και τις σπουδαίες διδαχές.


ΘΕΛΕΙΣ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΣΟΥ ΩΣ ΣΕΑΥΤΟΝ.(!)


ίσως η μεγαλύτερη ρήση του Ευαγγελίου...για να μπορέσουμε ν' αγαπήσουμε κάποιον πρέπει πρώτα να έχουμε μάθει ν' αγαπάμε τον εαυτό μας...

να τον αγαπήσουμε ολοκληρωτικά και απροϋπόθετα...όχι, εγωϊστικά, όχι με έπαρση, μόνο με επίγνωση.

τότε, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και το μέγεθος της Θυσίας και της Αγάπης του Θεανθρώπου.!...το μήνυμα της γιορτής του Πάσχα είναι να εκφράσουμε μια βαθιά συγγνώμη, να συγχωρήσουμε τους ανθρώπους που μας έβλαψαν συνειδητοποιώντας τα λάθη του παρελθόντος και προχωρώντας στο μέλλον να ρίξουμε "ΝΕΟ ΦΩΣ" στη δική μας ζωή και να αποβάλλουμε τον ατομικιστικό τρόπο προσέγγισης του κόσμου γύρω μας...όλοι μας θα έχουμε την ευκαιρία να συγχωρήσουμε κάποιον που καταδικάσαμε στο παρελθόν και τώρα έχουμε την ενθάρρυνση για να νιώσουμε πραγματικά τί είναι συγχώρεση...και αυτή η πράξη της συγχώρεσης θα εξυψώσει το μυαλό και την ψυχή μας.

...το αγαπώ το Πάσχα

για το βαθύτερο νόημα της γιορτής

για τον οργασμό της φύσης

για τα χρώματα

για τις μυρωδιές που γεμίζουν το σπίτι

...η μαμά μου, χωρίς υπερβολή κάνει το ωραιότερα τσουρέκια - συνταγή της γιαγιάς της, που την έμαθε κι αυτή απ' τη δική της γιαγιά.!

Χρόνια Πολλά φιλαράκια μου.!
εύχομαι σε όλους, Ανάσταση και Ανάταση Ψυχής.!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίουask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter