"Πόρτα" στους Ισραηλινούς από το Ισπανικό γκέϋ πράϊντ


Κλειστή βρίσκει την πόρτα της παρέλασης gay pride της Μαδρίτης η αποστολή από το Τελ Αβίβ, αφού οι διοργανωτές θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός ότι οι αρχές της ισραηλινής πόλης δεν καταδίκασαν την πολύνεκρη επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά του «Στόλου της Ελευθερίας». Η παρέλαση στην ισπανική πρωτεύουσα θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουλίου.

Ο Antonio Poveda από την Ισπανική Ομοσπονδία Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Τρανσέξουαλ και Αμφισεξουαλικών εξηγεί: «Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν και ως ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μας φαίνεται βάρβαρο να τους επιτρέψουμε να συμμετάσχουν. Δεν υπερασπιζόμαστε μονάχα το χωραφάκι μας εδώ...».

Η απόφαση των Ισπανών διοργανωτών προκάλεσε την οργή της αντιπροσωπείας από το Τελ-Αβίβ, διατυπώνοντας την άποψη ότι οι ακτιβιστές στη Μαδρίτη έχουν μπλέξει τις προτεραιότητές τους, με το να συσχετίσουν τους 9 θανάτους στο «Στόλο» με την παρέλαση Υπερηφάνειας.

«Δεν θυμάμαι κάποιον να ζητά από τον Δήμο του Τελ-Αβίβ να υποστηρίξει ή να καταδικάσει αυτή την υπόθεση. Αυτή δεν είναι η δουλειά τους. Επίσης, δεν θυμάμαι καμία οργάνωση ομοφυλοφίλων της Μαδρίτης να καταδικάζει οποιαδήποτε από τις παλαιστινιακές τρομοκρατικές επιθέσεις σε καφετέριες ή λεωφορεία» λέει ο εκπρόσωπος της ισραηλινής πόλης Eytan Schwartz στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

«Δεν γνωρίζουν ότι οι ισλαμιστές φονταμενταλιστές δεν θέλουν μόνο να αποτελειώσουν το Ισραήλ, αλλά επίσης πιστεύουν ότι οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να «θεραπευθούν» ή να πεθάνουν; Είναι ντροπή που συντάσσονται με τους φιλοπαλαιστινιακές και φονταμενταλιστικές οργανώσεις οι οποίες δεν είναι ακριβώς ανεκτικές με την ομοφυλοφιλία», συμπληρώνει ο Eytan Schwartz.

«Γιατί αναμιγνύουν την πολιτική με την παρέλαση Υπερηφάνειας; Ήμασταν προσκεκλημένη ως απολιτική ένωση και δεν αποτελούμε εκπροσώπους της κυβέρνησης» λέει ο Mike Hamel, ένας από τους Ισραηλινούς προσκεκλημένους.

Ο Schwartz συμπληρώνει ότι το Τελ-Αβίβ είχε επίσης προσκαλέσει την Μαδρίτη να στείλει μια αντιπροσωπεία ομοφυλοφίλων στην πόλη. Μεταξύ άλλων, συνεχίζει, το Τελ-Αβίβ σχεδίαζε να κάνει μια ξενάγηση στη Γάζα προκειμένου να δουν μόνοι τους ένα μέρος «το οποίο ελέγχεται από τους φονταμενταλιστές της Χαμάς, οι οποίοι δεν σέβονται κανένα ανθρώπινο δικαίωμα και οι οποίοι πιστεύουν ότι οι ομοφυλόφιλοι θα έπρεπε να εκτελεστούν».

«Προσκαλέσαμε τους οργανωτές της παρέλασης Υπερηφάνειας της Μαδρίτης να λάβουν μέρος σε μια πορεία αυτή την Παρασκευή στο Τελ-Αβίβ, το μόνο μέρος στη Μέση Ανατολή όπου μπορείς να είσαι ομοφυλόφιλος δημοσίως. Θα είχαν τη δυνατότητα να μιλήσουν με γκέι Άραβες που ταξιδεύουν μέχρι εδώ κρυφά επειδή θα τους δολοφονούσαν στην πατρίδα τους αν αποκαλυπτόταν η σεξουαλικότητά τους».

Πηγή: Guardian

...μπράβο για την απόφαση της ισπανικής γκέϋ κοινότητας.
απέκλεισαν μια αποστολή που είχε εκπροσώπηση πολιτικών φορέων του φασιστικού καθεστώτος...απλά τα πράγματα
τα Φεστιβάλ περηφάνειας ως φορείς συλλογικοτήτων, πρέπει να μπορούν να αποκλείουν εκπροσώπους καταπιεστικών καθεστώτων.
αν δεν το έκαναν, θα ήταν το λιγότερο ανακόλουθοι....
πως είναι δυνατόν αυτοί που αγωνίζονται για ελευθερίες και ατομικά δικαιώματα να παρελαύνουν με καταπιεστές και φασίστες; θα έπεφταν γιαούρτια και δικαίως!!!
μπορεί στο μέλλον να χρειαστεί να αποκλειστούν οι εκπρόσωποι του Παλαιστινιακού
κράτους, αν αυτό το κράτος εξοντώνει τους ομοφυλόφιλους το ένα δεν αποκλείει το άλλο.
δεν είμαστε με αυτούς ή με τους άλλους, είμαστε πάντα με αυτούς που ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΝΤΑΙ.

Scorpions...."Το τελευταίο τραγούδι"

Οι θρυλικοί, πλέον, Scorpions αποσύρονται από την μουσική σκηνή έπειτα από πορεία 45 ετών....


Λίγα Λόγια Για τους Scorpions

Οι Scorpions ξεκίνησαν την μουσική πορεία τους το 1965 από το Ανόβερο με ιδρυτή τον Rudolf Schenker (ο οποίος παραμένει μέχρι και σήμερα κιθαρίστας των Scorpions) και το 1969 ενσωματώνονται ο αδερφός του, Μichael Schenker και ο Klaus Meine ( οποίος κάνει τα φωνητικά).
Με την αποχώρηση του Μichael Schenker και μετά από πολλές αλλαγές στους ντράμερ και τους κιθαρίστες καταλήγουν στον Mattias Jabs (ο οποίος ακόμα και σήμερα παραμένει ο κεντρικός κιθαρίστας και κάνει τα περισσότερα σόλο κιθάρας στα κομμάτια) για κεντρικό κιθαρίστα, το 1978, μετά από 140 περίπου οντισιόν.
Από εκείνη τη στιγμή ξεκινά η μεγάλη επιτυχία των Scorpions με την παραγωγή των άλμπουμ:
  • Lovedrive(1979) Holiday, Always Somewhere
  • Animal magnetism(1980) The Zoo, Make it real
  • Blackout(1982) Blackout, No one like you
  • Love at first Sting(1984) Rock you like a hurricane, Bad Boys running wild, Big City Nights, Still Loving You
  • Crazy World(1990) Wind of Change
Όλα αυτά τα χρόνια περνάνε σημαντικά ονόματα από τους scorpions όπως :
  • Ralph Rieckermann - bass, backing vocals (1993–2000, 2000–2003)
  • Herman Rarebell - drums, percussion, backing vocals (1977–1983, 1984–1995)
  • Francis Buchholz - bass, backing vocals (1973–1983, 1984–1992, 1994) κ.α
Και ακολουθούν πολλά κομμάτια επιτυχίες από το '90 και μετά όπως: New Generation, Deep and Dark, Humanity.
Και με τελικό σχηματισμό:
  • Klaus Meine- lead vocals (1970–present)
  • Matthias Jabs - lead & rhythm guitars, backing vocals (1978–present)
  • Rudolf Schenker - rhythm & lead guitars, backing vocals (1965–present)
  • Paweł Mąciwoda - bass, backing vocals (2003–present)
  • James Kottak - drums, percussion, backing vocals (1996–present)
Μετά την κυκλοφορία του 22ου και τελευταίου άλμπουμ τους "Sting in the Tail" τον Μάρτη ξεκίνησε και η αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους η οποία υπολογίζεται ότι θα τελειώσει το 2012-2013.
Στην Ελλάδα είχαν προγραμματίσει 3 συναυλίες στα Ιωάννινα (6/6/10) στη Θεσσαλονίκη (7/6/10) και στην Πάτρα (9/6/10).

Εντυπώσεις

Πάντα ήθελα να παρακολουθήσω συναυλία των θρυλικών Scorpions μιας και είναι απ' τα αγαπημένα μου ροκ συγκροτήματα και αν και είχαν έρθει αρκετές φορές δε τα κατάφερα!Και όταν έμαθα για το αποχαιρετιστήριο τουρ τους αποφάσισα να πάω....Βέβαια από παντού άκουγα δεν είναι όπως τους ακούς στο σπίτι, μεγάλωσαν πια δεν είναι οι ίδιοι μέχρι και ότι δεν θα ακούγονται πια....Έτσι με μεγάλη επιφύλαξη πήγα στην συναυλία και για την εμπειρία αλλά και για να τους δω μία και τελευταία φορά! Ε λοιπόν....ένα έχω να πω!!!! Ήταν ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΙ και υπεράνω προσδοκιών.....Κάποιες φορές έπιανα τον εαυτό μου να μένει με ανοιχτό το στόμα και να κοιτώ σα χάνος!!!! Τραγούδησαν απίστευτα καλά (και ναι! όπως τους άκουγα στο σπίτι), ο Klaus τραγούδησε α καπέλα, είχαμε σολαρίσματα από τον Mattias και τέλος ένα εκπληκτικό δεκάλεπτο κομμάτι (Kottak's Attack) σόλο του ντράμερ Kottak όπου τα έδωσε όλα!!!! Άξιζε λοιπόν η 7 ωρη ορθοστασία..... ΆΞΙΖΑΝ ΟΛΑ!
Ήταν λοιπόν το κύκνειο άσμα των Scorpions.....


Και εδώ κάποιες φωτογραφίες που τράβηξα!







ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter