ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ


Αιματηρή επίθεση από την θάλασσα καθώς και από ελικόπτερα δέχτηκαν τα έξι πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας», ενώ έπλεαν στα διεθνή ύδατα 90 μίλια μακριά από το Ισραήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, από την επίθεση, στην διάρκεια της οποίας χρησιμοποιήθηκαν πραγματικά πυρά, σκοτώθηκαν 2 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 30. Νεότερες αλλα πάντα ανεπιβεβαιώτες πληροφορίες κάνουν λόγο ακόμη και για 16 νεκρούς. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για την ταυτότητα των θυμάτων.

Το ΥΠΕΞ ενεργοποίησε τη μονάδα χειρισμού κρίσεων για την αποστολή στη Γάζα

Το Υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε τη Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων και ζήτησε άμεση ενημέρωση από τις αρχές του Ισραήλ για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που μετέχουν στη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, όταν έγινε γνωστό ότι δυνάμεις των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων ανέκοψαν τον πλου και κατέλαβαν πλοία που μετέφεραν την ανθρωπιστική βοήθεια. Πολίτες των οποίων οι οικείοι συμμετέχουν στην αποστολή μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 210 - 3681730 begin_of_the_skype_highlighting 210 - 3681730 end_of_the_skype_highlighting

Η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η ελληνική Πρεσβεία στο Τελ Αβίβ έλαβε οδηγίες να έρθει σε επαφή και να ζητήσει επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις από τις ισραηλινές αρχές σχετικά με την επιχείρηση των ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών επικοινώνησε με τον πρέσβη του Ισραήλ στην Αθήνα και του ζήτησε άμεση ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών που επέβαιναν στα σκάφη, ενώ, όπως και σε προηγούμενες επικοινωνίες, υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς τους.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πρέπει να ασκείται ελεύθερα, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι είναι σύννομη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών τέλος σημειώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Ένταση έξω από το προξενείο του Ισραήλ στην Κωνσταντινούπολη.

Δεκάδες Τούρκοι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο προξενείο του Ισραήλ, όπου αναχαιτίστηκαν από ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, που φρουρούσαν το κτίριο.

«Δεν περιμέναμε να γίνει μια τέτοια επίθεση σε διεθνή ύδατα», δήλωσε στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο ο Ομέρ Φαρούκ Κορκμάζ, εκπρόσωπος της φιλο-ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης IHH, που συμμετέχει στην προσπάθεια μεταφοράς της βοήθειας στη Γάζα. «Η διεθνής κοινότητα δεν πρόκειται να συγχωρήσει το Ισραήλ», δήλωσε ο Κορκμάζ. Σημειώνεται ότι ένα από τα 6 πλοία που συνέχιζαν την αποστολή προς τη Γάζα, ήταν το τουρκικό Mavi Marmara.

Σε μια πρώτη αντίδραση, η τουρκική κυβέρνηση κάλεσε τον Ισραηλινό πρεσβευτή για να του επιδώσει διαμαρτυρία έπειτα από την αιματηρή επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα σκάφη της διεθνούς νηοπομπής με εφόδια για τη Λωρίδα της Γάζας.


http://tvxs.gr/

ΔΕΥΤΕΡΑ 31 ΜΑΪΟΥ
19:00
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
(Κηφισίας & Κατεχάκη) στην ΑΘΗΝΑ

ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ.
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ - ΑΝ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΡΟΠΗ - ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΩΝ Η.Π.Α.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ




ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter