Ο Παναγιώταρος καλεί τους Ελληνες να σκοτώσουν και η ΝΔ παγώνει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο (Βίντεο)

Το σενάριο είναι γνωστό: οι χρυσαβγίτες βάζουν τις κάμερες των ξένων καναλιών να πάρουν πλάνα από τα συσσίτια μόνο για έλληνες, κατόπιν στήνουν τη γιαγιά κάποιου μέλους τους να διατρανώσει πως μόνο η Χρυσή Αβγή της λύνει τα προβλήματα και πασπαλίζουν με μπόλικη ρητορεία περί «λαθρο»μεταναστών και «σάπιων πολιτικών».
Το ίδιο έκαναν και με το αυστραλιανό κανάλι SBS που χθες, στην εκπομπή του Dateline, ασχολήθηκε εκτεταμένα με τους έλληνες νεοναζί σε αναλυτικό ρεπορτάζ όπου πρωταγωνιστούσε ο οπλοφορών Ηλ. Παναγιώταρος.

Αρκεί βέβαια μια προσεκτικότερη ματιά στα συσσίτια «μόνο για έλληνες», με τα οποία ξεκινά το ρεπορτάζ, για να διαπιστώσει κανείς το εμπόριο της ανέχειας, απέναντι σε ανθρώπους που έχουν χάσει τον αυτοσεβασμό τους, με πρόσωπα κρυμμένα πίσω από μία ταυτότητα, και οι χρυσαβγίτες τους σπρώχνουν, «έλα να περάσει ο επόμενος». Η αλήθεια είναι ότι οι χρυσαβγίτες και αυτούς τους μισούν, μισούν τους φτωχούς, όπως μισούν όσους θεωρούν αδύναμους. Φαίνεται στα πρόσωπα τους όταν τους δίνουν ένα κομμάτι φαί. Να πάρει η κάμερα, να πάρω την ψήφο, να πάει στα τσακίδια.

Στο μαγαζί του Ηλία Παναγιώταρου βρίσκεται σε περίοπτη θέση η φωτογραφία του δικτάτορα Παπαδόπουλου, μάλλον ως ένδειξη της μεγάλης αγάπη που τρέφουν οι νεοναζιστές για την πατρίδα. Λίγο μετά θα πει καμαρωτός ότι «αντί να αυτοκτονούν, οι έλληνες θα έπρεπε να σκοτώνουν αυτούς που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση».

Την ώρα που η ΝΔ ενημέρωνε την ελληνική κοινωνία ότι ο παγκοσμίου φήμης φιλόσοφος Σλάβοι Ζίζεκ, που διδάσκει σε 5 πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, είναι εκπρόσωπος της βίας της παρακμιακής αριστεράς, το βλαστάρι της ακροδεξιάς καλούσε τους έλληνες να σκοτώσουν. Την ώρα που η ΝΔ απέσυρε το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, ένας εκπρόσωπος του υποκόσμου, καλούσε τους έλληνες να σκοτώσουν. Την ώρα που 70 βουλευτές της ΝΔ ψήφιζαν υπέρ της πρότασης της χρυσής αυγής για την άρση της ασυλίας του Πέτρου Τατσόπουλου, αυτός ο μισάνθρωπος καλούσε τους έλληνες να σκοτώσουν.


Δεν είναι για να σοκάρεται ή να κάνεις κανείς τον έκπληκτο βέβαια, το έχουν ήδη κάνει. Οι χρυσαβγίτες έχουν ήδη σκοτώσει. Σκοτώνουν αυτούς που πραγματικά μισούν. Γυναίκες και μετανάστες. Χτυπούν αυτούς που πραγματικά μισούν. Ομοφυλόφιλους και αριστερούς. Επιτίθενται σε όποιον αντιστέκεται στην καταστροφή και στη φτώχεια. Οι τζάμπα μάγκες! Οι κρυμμένοι πίσω από την ασυλία της πολιτείας!

Ακολουθεί αναλυτική περιγραφή του βίντεο της αυστραλιανής τηλεόρασης:

Στην εκπομπή Dateline του αυστραλιανού SBS ο χρυσαβγίτης βουλευτής δήλωσε πως η Χρυσή Αβγή θέλει να λειτουργεί «σαν δεύτερη κυβέρνηση προς όφελος των Ελλήνων πολιτών», μαζί με ατάκες όπως «αντί να αυτοκτονούν, οι έλληνες θα έπρεπε να σκοτώνουν αυτούς που τους έφεραν σε αυτή την κατάσταση».

Η χθεσινή εκπομή Dateline, η οποία μεταδίδεται παναυστραλιανά μέσω του δικτύου SBS και παγκόσμια μέσω του διαδικτύου, ήταν αφιερωμένη στη δράση της Χρυσής Αβγής. Ο απεσταλμένος δημοσιογράφος Evan Williams αναφέρει εισαγωγικά ότι «η άνοδος της Χρυσής Αβγής, ενός κόμματος το οποίο υποστηρίζει ανοιχτά τον αντισημιτισμό και το ρατσισμό και συνδέεται με βίαιες επιθέσεις εναντίον ατόμων που θεωρούνται μετανάστες, καταδεικνύει τις τραγικές συνέπειες του οικονομικού εξανδραποδισμού για έναν άλλοτε περήφανο λαό».

Αρχικά, προβάλλονται οι δράσεις της Χρυσής Αβγής, όπως η «δωρεάν διανομή τροφίμων αλλά μόνο με την επίδειξη ταυτότητας, ώστε να αποδεικνύεται η ελληνική καταγωγή των δικαιούχων, η συνδρομή στους πολίτες που τους καλούν για αντιμετώπιση και μεσολάβηση σε θέματα ασφαλείας όπως μικροκλοπές και επιθέσεις, περιστατικά τα οποία συνδέονται με μετανάστες, η αιμοδοσία των μελών του κόμματος αλλά μόνο για όσους αποδεικνύουν ότι έχουν την ελληνική υπηκοότητα και οι επιδρομές στις υπαίθριες λαϊκές αγορές και στα νοσοκομεία για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών, ώστε να τους οδηγήσουν στην απέλαση κλπ».

Η εκπομπή φιλοξενεί δηλώσεις του βουλευτή του κόμματος κ. Ηλία Παναγιώταρου, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «η Χρυσή Αβγή φιλοδοξεί να αναδειχθεί στην αντίστοιχη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σαν δεύτερη κυβέρνηση προς όφελος των Ελλήνων πολιτών» καθώς και ότι «οι δράσεις του κόμματος έρχονται να καλύψουν σημαντικά ελλείμματα λόγω της κατάρρευσης του συνόλου των θεσμών».

Κατά την επίσκεψη μάλιστα του συνεργείου της αυστραλιανής τηλεόρασης στο μαγαζί του Ηλ.Παναγιώταρου, ο βουλευτής απαντά χαμογελώντας με νόημα σε ερώτηση  για τα πολλά ρόπαλα του μπέιζμπολ που διαθέτει το κατάστημα, κι αν χρησιμεύουν για να επιβάλλεται η τάξη στους δρόμους, ότι απλώς χρησιμεύουν στους ανθρώπους που τους αρέσει το μπέιζμπολ

Από το κατάστημα του χρυσαυγίτη βουλευτή δεν λείπουν και οι φωτογραφίες με τον Παπαδόπουλο να χαιρετά στρατιωτικούς:

 

Ο δημοσιογράφος του SBS σημειώνει ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες τοποθέτησε παρατηρητήριο στην Ελλάδα «το οποίο καταγράφει κατακόρυφη αύξηση των βίαιων επιθέσεων εναντίον μεταναστών, παράνομων και μη, και μάλιστα με εντεινόμενη ένταση και σοβαρότητα τραυματισμών, καταλήγοντας σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και στο θάνατο, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείται συστηματικά ο φόβος».

Παράλληλα, διερευνώνται τα αίτια της ανόδου του κόμματος της Χρυσής Αβγής και της «απήχησης στους Έλληνες πολίτες», τα οποία εντοπίζονται στην «ανεπάρκεια και αποτυχία των πολιτικών κομμάτων και στην οικονομική εξαθλίωση, παράγοντες οι οποίοι δημιουργούν έντονα αισθήματα οργής, απογοήτευσης, εκδίκησης του πολιτικού συστήματος και αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων, ενώ ειδικά για την περίπτωση των νέων, οι οποίοι δε βλέπουν καμία ελπίδα για το μέλλον, οι μετανάστες στοχοποιούνται από τη Χ.Α., καθώς αποτελούν το εύκολο θύμα της εκτόνωσης της οργής».

Επιπλέον, καταγράφεται η «στηλίτευση της ιδεολογίας και των πρακτικών της Χ.Α. από φορείς, δημοσιογράφους και εκπροσώπους αντιρατσιστικών ενώσεων μέσω δηλώσεων, όπως δημοσιογράφων, ανθρώπων του πνεύματος και δημόσιων λειτουργών».

Στην εκπομπή μιλούν, μεταξύ άλλων, ο Νικήτας Κανάκης από τους Γιατρούς του Κόσμου, ντοκιμαντερίστας Κωνσταντίνος Γεωργούσης και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Ψαρράς, που σημειώνει πως «η διασπορά του φόβου είναι προϋπόθεση για τον εκφασισμός της κοινωνίας», ενώ γίνεται αναφορά τόσο στα πογκρόμ κατά μεταναστών όσο και στην επίθεση του χρυσαβγίτη Ηλ. Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της  Ρένας Δούρου.



Η εκπομπή καταλήγει με την «πρόθεση στελεχών της Χρυσής Αβγής να επισκεφθούν την Αυστραλία», όπως δηλώνεται από τον χρυσαβγίτη Παναγιώταρο, που λίγο πριν απαντά χαμογελαστός στην κάμερα μέσα από το αυτοκίνητό του με εμφανές το όπλο στη ζώνη του - ο δημοσιογράφος άλλωστε τον ρωτά σχετικά.

Ο δημοσιογράφος υπενθυμίζει το μήνυμα της Πρωθυπουργού της Αυστραλίας κας Γκίλαρντ ότι «τέτοιου τύπου πολιτικές δεν έχουν θέση στην Αυστραλία», στο οποίο ο κ. Παναγιώταρος απαντά ισχυριζόμενος ότι «υπάρχει ένα διαρκώς επεκτεινόμενο δίκτυο υποστηρικτών της Χ.Α. στην Αυστραλία», ενώ προχώρησε, αναφερόμενος στην «ιστορία της Αυστραλίας και στην περίπτωση των γηγενών, Αβορίγινων πληθυσμών, σε ό,τι αφορά το θέμα του ρατσισμού και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

πηγή: left.gr Πληροφορίες, εν μέρει, από ΑΠΕ-ΜΠΕ


ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter