05/09/2012 Συζήτηση για την ομοφοβική βία....

03.09.12, 14:13
«Περνάει μια μηχανή με δύο Έλληνες και μας λέει: “Είστε γκέι;”. Τους λέω: “Ναι, τρέχει πρόβλημα;” και φεύγουν. Καθόμαστε στη στάση. Δεν προλαβαίνω να ανοίξω το πακέτο από τα τσιγάρα, όταν σκάνε οι τύποι τρέχοντας: “Ποιον είπες γκέι, ρε;” φωνάζουν και αρχίζουν το ξύλο. Έφαγα μπουνιές, έβγαλα αίματα, είδα το πεζοδρόμιο δίπλα μου, είδα να κλωτσάνε το παιδί στο κεφάλι…»
Στέφανος, 28 Αυγούστου 2012 Αθήνα

Οι γκέι, οι λεσβίες και οι τρανς γυναίκες και άντρες από παλιά θεωρούμαστε νόμιμα θηράματα. Θεωρείται εντάξει να μας κράζουν, να μας βρίζουν, να μας χτυπούν. Εμείς το θεωρούμε εντάξει;

Η ομοφοβική βία στην Ελλάδα δεν είναι κάτι καινούριο. Τελευταία φαίνεται πως υπάρχει αύξηση – ή τουλάχιστον όλο και περισσότεροι γκέι και τρανς άντρες και γυναίκες αποφασίζουμε να μην κρατήσουμε τη βία μέσα τους αλλά καταγγέλλουμε τα περιστατικά βίας στις ΛΟΑΤ οργανώσεις και στην αστυνομία.
Η ομοφοβική/τρανσοφοβική βία νομιμοποιείται από τη σιωπή μας. Εμείς τι κάνουμε;
Αν θυμώνεις. Αν λυπάσαι. Αν φοβάσαι. Αν αρνείσαι να δεχτείς ότι η ομοφοβική/τρανσοφοβική βία είναι εντάξει, έλα να ενώσεις τη φωνή σου με τις δικές μας και μαζί να βρούμε λύσεις.
Την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, στις 20:00, γκέι και τρανς άντρες και γυναίκες συναντιόμαστε για να συζητήσουμε τι κάνουμε εμείς για να αντιμετωπίσουμε την ομοφοβική/τρανσοφοβική βία. Επειδή αρνιόμαστε να σιωπήσουμε.
Έλα κι εσύ στη συνάντηση στο The Athens Rainbow House, Ερμού 74, 2ος όροφος (στο ασανσέρ αριστερά) Έναντι μετρό Μοναστηράκι.

Η σιωπή δεν θα σε προστατέψει!



ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter