"Πουλώντας την Όλγα" Γουό Λουίζα


Υπότιτλος:

Τι ακριβώς συμβαίνει με το τράφικινγκ των γυναικών;
Συγκλονιστικές αποκαλύψεις, ιστορίες δυναμίτης.

Ένα βιβλίο που αφορά στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων, το περίφημο «human trafficking». Η συγγραφέας ταξιδεύει στις χώρες απ’ όπου διακινούνται συνήθως γυναίκες για να εργαστούν, τις περισσότερες φορές χωρίς τη θέληση ή τη συναίνεσή τους, στη βιομηχανία του σεξ χωρών της ΕΕ.

Στη Μολδαβία συναντά την Όλγα, η οποία της αφηγείται τη δική της ιστορία με άγριες, σπαρακτικές λεπτομέρειες. Αυτά τα ταξίδια είναι θαρραλέες προσπάθειες επιτόπιας κατανόησης της παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων και διερεύνησης του γιατί το εμπόριο αυτό παραμένει το ταχύτερα αναπτυσσόμενο οργανωμένο έγκλημα του κόσμου, παρά την παγκόσμια ευαισθητοποίηση, τις αδυσώπητες εκστρατείες κατά της εμπορίας ανθρώπων και των αυξανόμενων αριθμών ενόχων που φυλακίζονται.


«…εξακολουθεί εδώ να διεξάγεται ένας πόλεμος ενάντια σε γυναίκες. Πωλούνται λαθραία σαν φορτία και γίνονται αντικείμενα εμπορίου σαν ζώα? η τιμή της καθεμιάς υπολογίζεται ανάλογα με το μέγεθος του κέρδους που μπορεί να αντληθεί απ’ αυτήν μετά».

Η συγγραφέας πέρασε τρία χρόνια διεξάγοντας έρευνα και γράφοντας αυτό το ολοζώντανο, ατρόμητο ντοκουμέντο σχετικά με το εμπόριο ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη. Ταξίδεψε σε μερικά από τα μέρη που μαστίζονται περισσότερο από την παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων, συζητώντας με γυναίκες που έχουν γίνει αντικείμενα εμπορίας και με ανθρώπους που τις υποστηρίζουν, αψηφώντας τον προσωπικό κίνδυνο.
Επισκέφθηκε τη Βοσνία και το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία αλλά και τη Σικελία, όπου γυναίκες εξακολουθούν να πωλούνται σε μπαρ και να φυλακίζονται σε ιδιωτικά διαμερίσματα.
Διερευνά επίσης το τι συμβαίνει στις γυναίκες που πωλούνται στη βιομηχανία του σεξ του πολιτισμού μας και σε μετανάστες παγιδευμένους σε άλλες μορφές καταναγκαστικής εργασίας εντός της «υπερ-ευέλικτης αγοράς εργασίας» μας.
Τέλος, προβάλλει με πάθος επιχειρήματα για το γεγονός ότι, παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ελπίδα για αληθινή αλλαγή.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



ask2use.com: Επιτρέπεται η αντιγραφή όλου του κειμένου
ask2use.com: Μόνο για μη-κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η άδεια
hit counter
free web hit counter